Üzüm Tarımı
Ürünlerimiz
kg/Da
Süper Ekonomik Öneri
Ürünlerimiz
kg/Da
Üzüm yeterince beslenemezse ne olur?
Eğer üzüm, büyüme sürecinde topraktan yeterli besin alamazsa, bunun sinyallerini aşağıdaki şekillerde verir.
Üzümde Potasyum (K) Eksikliği
Potasyum, bitkinin kalitesini oluşturan süreçlerin tamamlanmasında önemli bir rol oynar. Üzümde potasyum eksikliği, yapraklarda kendini göstererek, koyu kırmızı bir renk almasına ve aşağıya kıvrılmasına sebep olur. Bitki bodur büyüme, düşük verim ve zayıflık gibi yaprak eksikliği belirtileri gösterecektir.
Üzümde Fosfor (P) Eksikliği
Fosfor, bitkilerde genetik transfer, besinlerin taşınması, enerji üretimi için gereklidir. Fosfor eksikliği, yaprakların koyu yeşil renk almasını ve loblar boyunca kırmızı noktalar halinde ortaya çıkan çok belirgin bir semptom gösterir. Zaman içinde noktalar birbirine dik açı yapar ve damarlar arasında koyu kırmızı çubuklar oluştururlar. Asmada fosfor eksikliği, tohum üretkenliğini ve meyvelenmeyi önemli derecede azaltır bu da verimsizliğe sebep olur.
Üzümde Magnezyum (Mg) Eksikliği
Magnezyum, bitkilere yeşil rengini veren ve bir bitki tarafından güneş ışığını fotosentez yoluyla enerjiye dönüştürmek için kullanılan klorofilin temel maddelerinden biridir. Magnezyum eksikliği, bitkilerin canlılığını sürdürebilmesi için gerekli olan fotosentez sürecini yavaşlatacaktır. Magnezyum noksanlığı kendini yapraklarda sararma ile gösterir. Bitki gelişimini ve canlılığı için önemli bir besin olan magnezyum, bitki tarafından yeterli derecede alınmadığı zaman mahsulde de kurumaya ve büzüşmeye sebep olur.