Skip to main content

AminoSEL-CALCIUM 8-0-0+7CaO+B

Azotlu Sıvı Organomineral Gübre

AminoSEL-CALCİUM; Biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilmiş organik sıvı madde ile azot, kalsiyum, bor ve amino asitle kombine edilerek üretilen özel bir azotlu organomineral sıvı gübre çeşididir.

Garanti Edilen İçerik

(w/w)%

Organik Madde
10
Toplam Azot (N)
8
Amonyum Azotu (N)
0,5
Nitrat Azotu (NO3-N)
4,2
Üre Azotu (N)
2,1
Organik Azot (N)
1,2
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO)
7
Suda Çözünür Bor (B)
0,2
Serbest Aminoasitler
3
Max. Klor (Cl)
4
Max. EC
7 (dS/m)
pH
5-7

Kullanım Şekli

BitkilerTopraktan LT / DekarYapraktan 100 LT / Suyla
Narenciye, Kiraz, Vişne, Şeftali, Erik, Kayısı, Elma, Armut, Ayva3-4 L1. Uyg. 300-600 ml
2. Uyg. 600-800 ml
3. Uyg. 800-1000 ml
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı3-4 L400-600 ml
Zeytin3-4 L400-600 ml
Bağ, Kivi3-4 L1. Uyg. 300-400 ml
2. Uyg. 500-600 ml
Muz3-4 L400-600 ml
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Karpuz, Kavun, Kabak, Çilek4-5 L300-600 ml
Marul, Ispanak, Lahana, Kereviz vb.2-3 L400-500 ml
Pamuk1. Uyg. 300-400 ml
2. Uyg. 500-600 ml
Patates, Şeker Pancarı4-5 L400-500 ml
Ayçiçeği, Mısır250-350 ml
Buğday, Arpa, Çeltik400-500 ml

Ürün Özellikleri

Kalsiyum taşınmayan bir elementtir. Bitki içerisindeki hareketi pasif mekanizmayla, suyun hareketi ile olur. Bitkide stoma açıldığında terleme başlar, su yukarı çekilir dolayısıyla kalsiyumda çekilir. Stoma kapalı ise terleme olmaz, kalsiyumda taşınmaz. Bu nedenle kalsiyum eksikliği daha çok, stomaların kapalı olduğu kış aylarında ve çok yüksek sıcaklık olduğu zamanlarda ortaya çıkar. Bu nedenle AminoSEL-CALCİUM’un içerisine bitkilerin yapı taşı olan, stomaların açılmasını sağlayan amino asitler ilave edilmiştir. Bu amino asitler sayesinde her türlü hava şartlarına rağmen stomalar açılır. Bitkide terleme başlar. Suyun hareketi ile de kalsiyum taşınır. Ayrıca amino asitler de bitkinin yapı taşı olduğu için bitkinin gelişmesine önemli ölçüde yardımcı olacaktır. İçerisinde bulunan bor ise kalsiyumun taşınmasına yardımcı olmaktadır. Bitkilerin meyvesinde kalsiyum miktarı yükselirse meyvenin dayanıklılığı artar böylelikle raf ömrü uzar.