AminoSEL-CALCIUM 8-0-0+7CaO+B
Azotlu Sıvı Organomineral Gübre
AminoSEL-CALCİUM; Biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilmiş organik sıvı madde ile azot, kalsiyum, bor ve amino asitle kombine edilerek üretilen özel bir azotlu organomineral sıvı gübre çeşididir.
Garanti Edilen İçerik
(w/w)%
Kullanım Şekli
Bitkiler | Topraktan LT / Dekar | Yapraktan 100 LT / Suyla |
Narenciye, Kiraz, Vişne, Şeftali, Erik, Kayısı, Elma, Armut, Ayva | 3-4 L | 1. Uyg. 300-600 ml 2. Uyg. 600-800 ml 3. Uyg. 800-1000 ml |
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı | 3-4 L | 400-600 ml |
Zeytin | 3-4 L | 400-600 ml |
Bağ, Kivi | 3-4 L | 1. Uyg. 300-400 ml 2. Uyg. 500-600 ml |
Muz | 3-4 L | 400-600 ml |
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Karpuz, Kavun, Kabak, Çilek | 4-5 L | 300-600 ml |
Marul, Ispanak, Lahana, Kereviz vb. | 2-3 L | 400-500 ml |
Pamuk | 1. Uyg. 300-400 ml 2. Uyg. 500-600 ml | |
Patates, Şeker Pancarı | 4-5 L | 400-500 ml |
Ayçiçeği, Mısır | 250-350 ml | |
Buğday, Arpa, Çeltik | 400-500 ml |
Ürün Özellikleri
Kalsiyum taşınmayan bir elementtir. Bitki içerisindeki hareketi pasif mekanizmayla, suyun hareketi ile olur. Bitkide stoma açıldığında terleme başlar, su yukarı çekilir dolayısıyla kalsiyumda çekilir. Stoma kapalı ise terleme olmaz, kalsiyumda taşınmaz. Bu nedenle kalsiyum eksikliği daha çok, stomaların kapalı olduğu kış aylarında ve çok yüksek sıcaklık olduğu zamanlarda ortaya çıkar. Bu nedenle AminoSEL-CALCİUM’un içerisine bitkilerin yapı taşı olan, stomaların açılmasını sağlayan amino asitler ilave edilmiştir. Bu amino asitler sayesinde her türlü hava şartlarına rağmen stomalar açılır. Bitkide terleme başlar. Suyun hareketi ile de kalsiyum taşınır. Ayrıca amino asitler de bitkinin yapı taşı olduğu için bitkinin gelişmesine önemli ölçüde yardımcı olacaktır. İçerisinde bulunan bor ise kalsiyumun taşınmasına yardımcı olmaktadır. Bitkilerin meyvesinde kalsiyum miktarı yükselirse meyvenin dayanıklılığı artar böylelikle raf ömrü uzar.