×
0553 038 01 63
Organomineral Gübre AminoSEL-K 3-0-15 +ME

NK’lı Sıvı Organomineral Gübre SELEDA AminoSEL-K 3-0-15+ME

AminoSEL-K; biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilmiş organik madde ile azot, potasyum ve amino asitlerle kombine edilerek üretilen mikro elementlerce zengin özel bir organomineral sıvı gübredir.

Garanti Edilen İçerik (Analiz Sonuçları)% (w/w)
Organik Madde15
Toplam Azot (N)3
Amonyum Azotu (N)0,5
Üre Azotu (N)1,2
Organik Azot (N)1,3
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)15
Suda Çözünür Demir (Fe)0,2
Suda Çözünür Mangan (Mn)0,1
Suda Çözünür Çinko (Zn)0,1
Serbest Amino Asitler3
Toplam Hümik + Fülvik Asit8
Max. Klor (Cl)2
Max. EC9 (dS/m)
pH6-8

Özellikler

• Her çeşit üründe yapraktan ve damlama sulama sistemiyle uygulanabilir.
• Ürünün içinde yer alan amino asitler potasyumun bitki tarafından kolayca emilmesini ve bitkinin her bölümüne ulaşabilmesine olanak sağlar.
• Soğuk, sıcak, tuzluluk ve kuraklık gibi bitkiyi strese sokan faktörler potasyum alınımını engellediği için, böyle zamanlarda yapılan AminoSEL-K kullanımlarında potasyumun kolayca alınmasını sağlar.
• Potasyum şeker oranını yükseltir, meyvede renk, aroma, olgunlaşma, sertlik ve depolanmaya dayanıklılık gibi kalite artırıcı etkiye sahiptir.
• Bünyesindeki organik şelatlı mikro elementler sayesinde yüksek kireç içeriği ve pH değerine sahip topraklarda ortaya çıkma riski yüksek olan iz element noksanlıklarını gidererek verim azalışlarının önüne geçer.
• Meyve iriliği ve kalitesinde önemli katkı sağlar.

BİTKİLERYAPRAKTAN 100 LT SuyaTOPRAKTAN LT / DekaraUYGULAMA ZAMANI
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kabak, Bamya, Bezelye250-350 cc3,5-5 ltİlk meyve tutumundan başlayarak 7 veya 15 gün ara ile meyve olgunlaşıncaya kadar 3-4 defa uygulanır.
Lahana, Kereviz, Brokoli, Karnabahar, Ispanak, Marul200-300 ccŞaşırtmadan 6-8 hafta sonra uygulamaya başlanır, olgunlaşma ve hasat döneminde 3 defa uygulanır.
Narenciye, Nektarin, Elma, Kiraz, Şeftali, Erik, Ceviz, Kayısı, Fıstık, Vişne, Armut, Badem, Fındık250-350 cc4-5 ltMeyvenin büyümeye başladığı dönemden itibaren hasada kadar 10-15 gün arayla uygulanır.
Zeytin250-350 cc4-5 ltMeyvenin büyümeye başladığı döneminde ve kararma döneminde uygulanır.
Bağ250-350 cc4-5 ltDane teşekkülünde ve meyve olgunlaşmasında uygulanır.
Çilek200-250 cc3,5-4 ltİlk meyve teşekkülünden başlanarak meyve olgunlaşıncaya kadar 2-3 hafta arayla 2-4 defa uygulanır.
Kavun, Karpuz250-350 cc4-5 ltMeyvenin büyümeye başladığı dönemle olgunlaşma başlangıcı arasındaki dönemde 3-4 hafta ara ile uygulanır.
Tarla, Yem ve Endüstri Bitkileri: Kanola, Soya, Patates, Pancar, Pamuk, Yer Fıstığı, Nohut vd. 300-350 cc4-5 ltEkim veya şaşırtmadan 4-5 hafta sonrası ile hasat arasında kalan dönemde 2-3 defa uygulama tavsiye edilir.
Buğday, Arpa, Çeltik, Ayçiçeği, Mısır250-300 cc-Sapa kalkma döneminde uygulanır.