×
0553 038 01 63
Organik Gübre BioGas Plus

Fermantasyon Sonucu Elde Edilen Sıvı Organik Gübre SELEDA BioGas Plus

BioGas Plus; enzimlerce zengin fermente edilmiş biyogaz tesisinden alınan organik sıvı madde ve birden fazla katı organik madde karışımlarının, 2 mikron boyutunda öğütülmesi ve süspanse edilmesi sonucunda özel prosesle üretilen benzersiz bir organik sıvı gübredir.

Garanti Edilen İçerik (Analiz Sonuçları)% (w/w)
Organik Madde27
Toplam Azot2
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5)3
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)5
Serbest Amino Asitler2
Toplam Hümik + Fülvik Asit15
Max. EC 4 (dS/m)
pH5-7

Özellikler

• Toprağın su tutma ve havalanma kapasitesini artırır.
• Toprakta yarayışsız halde bulunan bitki besinlerinin yarayışlı hale gelmesine yardımcı olur.
• Toprağın pH değerini dengeler.
• Toprağın besin maddesi tutma kapasitesini artırır.
• Toprakta besin maddesi yıkanmasını azaltır.
• Toprak tuzluluğunun azalmasına yardımcı olur.
• Toprakta ayrışmaya uğrarken, bünyesindeki besin maddelerini toprağa vererek bitkinin beslenmesine yardımcı olur.
• Toprakta bitkinin kök sistemini geliştirmesini kolaylaştırır.
• Toprak canlıları için enerji ve besin kaynağıdır.
• Toprakta mikroorganizma miktarının ve faaliyetinin artmasına yardımcı olur.

BİTKİLERTOPRAKTAN LT / DekarYAPRAKTAN 100 LT / SuylaUYGULAMA ZAMANI
Sera Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık vd.2-4 lt250-300 ccCan suyu ile birlikte hasada kadar 10 gün aralıklarla her sulama ile uygulanır. Yapraktan hasada 10 gün kalana dek tüm gübre ve ilaçlarla birlikte uygulanabilir.
Açık Alan Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık vd.2-4 lt250-300 ccCan suyu ile birlikte hasada kadar 10 gün aralıklarla her sulama ile uygulanır. Yapraktan hasada 10 gün kalana dek tüm gübre ve ilaçlarla birlikte uygulanabilir.
Karnabahar, Pırasa, Ispanak, Marul, Kıvırcık, Aysberg, Maydanoz vb.2-3 lt250-300 ccEkim ve dikimden itibaren hasat sonuna kadar her sulama ile 3-4 defa uygulanır.
Çay8-10 ltFiliz vermeden 10-15 gün önce uygulanır.
Çilek3-4 lt250-350 ccDikimden itibaren hasat sonuna kadar her sulama ile birlikte uygulanır.
Üzüm3-4 lt250-300 ccYaprak oluşumunda - göz kabarma öncesi - çiçeklenme dönemi ve dane oluşumunda uygulanır.
Kavun, Karpuz, Kabak2-4 lt300-400 ccDikimden itibaren her hafta 4-5 defa uygulanır.
Meyve Ağaçları ve Narenciye (Sert ve Yumuşak Çekirdekli), Zeytin, Fındık, Fıstık, Badem, Ceviz3-4 lt300-400 ccİlk gübreleme ile birlikte - tomurcuk ve çiçeklenme öncesinde - meyve oluşumunda ve hasattan 20 gün önce, 4 defa uygulanır.
Ayçiçeği, Mısır, Pamuk, Tütün, Şeker Pancarı, Patates, Havuç, Turp, Soğan2-3 lt350-400 ccİlk sulama ile birlikte her sulamada 3 defa uygulama önerilir.
Çeltik, Susam, Sorgum3-5 lt250-300 ccToprak hazırlığında veya ilk sulamada - kardeşlenme öncesi ve başak döneminde uygulanır.
Soya, Mercimek, Fasulye, Nohut3-4 lt250-350 ccHer sulama ile birlikte 3-5 defa uygulanır.
Buğday, Arpa3-4 lt250-350 cc1.Uygulama: Yabancı ot ilacı ile birlikte. 2.Uygulama: Kardeşlenme öncesi.
Gül, Karanfil, Çiçekli Süs Bitkileri2-3 lt150-200 ccSürgünden itibaren sezon boyunca 3-4 defa uygulanır.
Çim (Ekim zamanı ve bakım amaçlı)2-3 ltİlk sulama ile birlikte sulama sonuna kadar uygulanır.
Peyzaj ve Park Bahçe Düzenlemesi5-10 lt200-300 ccGerekli görüldüğü zamanlarda uygulanır.