×
0553 038 01 63
Organomineral Gübre AminoSEL-P 3-15-0 +MgO+ME

NP’li Sıvı Organomineral Gübre SELEDA AminoSEL-P 3-15-0 +MgO+ME

AminoSEL-P gübresi; biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilerek 2 mikron boyutuna öğütülmüş organik madde ile azot, fosfor, amino asitler ve organik şelatlı mikro elementlerle kombine edilmiş yeni nesil NP’lı özel bir organomineral sıvı gübredir.

Garanti Edilen İçerik (Analiz Sonuçları)% (w/w)
Organik Madde14
Toplam Azot (N)3
Organik Azot (N)1,2
Üre Azotu (N)1,8
Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5)15
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5)15
Suda Çözünür Magnezyum Oksit (MgO)2
Suda Çözünür Demir (Fe)0,1
Suda Çözünür Mangan (Mn)0,1
Suda Çözünür Çinko (Zn)0,1
Toplam Hümik + Fülvik Asit9
Serbest Amino Asitler2
Max. Klor (Cl)1
Max. EC5,5 (dS/m)
pH4-6

Özellikler

• AminoSEL-P ‘nin içeriğinde bitkinin tohum çimlenmesi, kök gelişimi, çiçeklenme döneminde ihtiyacı olan yeterli miktarda alınabilir fosforu bulunur.
• Taban gübresi olarak da kullanılabileceği gibi, bitki gelişimi dönemi boyunca meyve/dane oluşumuna kadar kullanılabilir.
• Bitkinin hastalık ve kuraklığa karşı direncini artırır.
• Bünyesinde bulunan bitkinin yapı taşı olan amino asitler sayesinde de NP’nin bitki tarafından hem kökten hem de yapraktan kolayca emilmesini ve bitkinin her bölümüne ulaşabilmesine olanak sağlar.
• Bitkilerin ihtiyacı olan mikro elementleri de bünyesindeki organik şelatlı olarak bulundurur.

BİTKİLERYAPRAKTAN 100 LT SuylaTOPRAKTAN LT / DekaraUYGULAMA ZAMANI
Sera ve Açık Tarla Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Fasulye, Bezelye, Bamya vd.300-400 cc3-4 ltDikim öncesinden başlayarak, vejetatif gelişim süresi boyunca 10-15 gün ara ile uygulanır.
Marul, Maydanoz, Roka, Pırasa, Brokoli, Ispanak, Lahana, Karnabahar, Kereviz, Tütün 300-400 cc3-4 ltDikim öncesinden başlayarak vejetatif büyümenin ilk evrelerine kadar 1. Uygulama yapılır, 15 gün sonra 2. Uygulama tavsiye edilir.
Kavun, Karpuz, Kabak300-400 cc3-4 ltDikim öncesinden başlayarak, vejetatif gelişim süresi boyunca 15-20 gün ara ile 3 defa uygulanır.
Meyve Ağaçları - Narenciye: Elma, Kiraz, Şeftali, Erik, Kayısı, Nar, Vişne, Armut, Ayva 30-400 cc2-3 lt / 100 lt su ile dekaraTomurcuklanma, çiçeklenme ve meyve oluşumu döneminde ve meyvelerin büyüme süresince 3 defa uygulanır.
Antep Fıstığı, Fındık, Ceviz, Zeytin300-400 cc2-3 lt / 100 lt su ile dekaraVejetatif uyanmadan hemen önce başlanır, çiçeklenme dönemine kadar 3 defa uygulanır.
Çilek300-400 cc3-5 ltŞaşırtmadan itibaren vejetatif gelişme dönemi boyunca 2-3 defa uygulanır.
Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik, Mısır, Ayçiçek vb.250-300 cc-Kardeşlenme öncesi herbisitle karıştırılarak uygulanır.
Pamuk, Kanola300-400 cc4-6 ltEkimden 10 gün sonra bitki boyu 15-20 cm iken, bitki dane oluşumu öncesi ve dane oluşum döneminde olmak üzere 3 defa uygulanır.
Üzüm Bağı 300-400 cc3-4 ltYaprak oluşumundan hasat dönemine kadar çiçek öncesi ve meyve fındık büyüklüğünde iken 25 gün aralıklar ile 3 defa uygulanır.
Süs Bitkileri100-150 cc1-2 ltYetişme dönemi boyunca 2 defa uygulanır.
Şeker Pancarı, Patates, Soğan, Havuç, Karnabahar, Kereviz, Turp300-400 cc4-6 ltEkim öncesi tarla hazırlığında, sulama suyuna karıştırılarak ve ilaçlama ile bitki 2-3 yaprak olduğu zaman 15 gün arayla 2-4 defa uygulanır.