×
0553 038 01 63
Organomineral Gübre AminoSEL-NPK 7-7-7 +ME

NPK’lı Sıvı Organomineral Gübre SELEDA AminoSEL-NPK 7-7-7+ME

AminoSEL-NPK gübresi; biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilmiş organik madde ile azot, fosfor, potasyum, amino asitler ve organik şelatlı mikro elementlerle kombine edilmiş yeni nesil NPK’lı özel bir organomineral sıvı gübredir.

Garanti Edilen İçerik (Analiz Sonuçları)% (w/w)
Organik Madde15
Toplam Azot (N)7
Organik Azot (N)1,2
Üre Azotu (N)5,8
Toplam Fosfor Pentaoksit (P2O5)7
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5)7
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)7
Suda Çözünür Bor (B)0,1
Suda Çözünür Bakır (Cu)0,1
Suda Çözünür Demir (Fe)0,2
Suda Çözünür Mangan (Mn)0,2
Suda Çözünür Çinko (Zn)0,2
Serbest Amino Asitler2
Toplam Hümik + Fülvik Asitler10
Max. Klor (Cl)1
Max. EC6,5 (dS/m)
pH4-6

Özellikler

  • AminoSEL-NPK gübresi; biyogaz tesisinden alınan enzimlerce
    zengin fermente edilmiş organik madde ile azot, fosfor, potasyum,
    amino asitler ve organik şelatlı mikro elementlerle kombine
    edilmiş yeni nesil NPK’lı özel bir organomineral sıvı gübredir.
  • AminoSEL-NPK gübresi; taban gübresi olarak kullanılmasının
    yanı sıra bitki gelişimi dönemi boyunca meyve/dane oluşumuna
    ve hasattan 15 gün öncesine kadar bitkileri dengeli olarak
    besleyebilir.
  • Tohum çimlenmesini, kök gelişimini, çiçeklenme ve meyve
    tutumunu hızlandırır.
    Bitkinin hastalık ve kuraklığa karşı direncini artırır.
    Bünyesinde bulunan, bitkinin yapı taşı olan amino asitler sayesinde
    de NPK’nın bitki tarafından hem kökten hem de yapraktan kolayca
    emilmesini ve bitkinin her bölümüne ulaşabilmesini sağlar.
    Bitkilerin ihtiyacı olan mikro elementleri de bünyesindeki organik
    şelatlı olarak bulundurur.
BİTKİLERYAPRAKTAN 100 LT SuylaTOPRAKTAN LT / DekaraUYGULAMA ZAMANI
Sera ve Açık Tarla Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Fasulye, Mercimek, Baklagiller vb.200-300 cc2-3 ltDikimden iki hafta sonra ilk uygulama yapılır, meyve tutumunda 2 defa uygulanır.
Marul, Maydanoz, Roka, Bamya, Ispanak, Pırasa, Brokoli, Lahana, Karnabahar, Kereviz200-300 cc2-3 ltDikimden itibaren 15 gün ara ile hasada kadar uygulanır.
Kavun, Karpuz200-300 cc3-4 ltMeyve tutumundan önce ve 15 gün ara ile hasada kadar uygulanır.
Meyve Ağaçları ve Narenciye250-350 cc2-3 lt / 100 lt su ile dekaraTomurcuklanma, çiçeklenme, meyve oluşumu döneminde ve meyvelerin büyümeye devam ettiği süre boyunca 3 defa uygulanır.
Antep Fıstığı, Fındık, Ceviz, Zeytin250-350 cc2-3 lt / 100 lt su ile dekaraTomurcuklanma, çiçeklenme, meyve oluşumu döneminde ve meyvelerin büyümeye devam ettiği süre boyunca 3 defa uygulanır.
Çilek 250-350 cc3-5 ltŞaşırtmadan itibaren vejetatif gelişme dönemi boyunca 2-3 defa uygulanır.
Buğday, Arpa, Yulaf, Çeltik, Mısır, Ayçiçek, Kanola vb.200-250 cc-Bitki dane oluşumu öncesi ve dane oluşum döneminde olmak üzere 2 defa uygulanır.
Pamuk250-300 cc2-3 ltDikimden iki hafta sonra ilk uygulama, kolza oluşumu döneminde 2. Uygulama olmak üzere 2 defa uygulanır.
Üzüm Bağı200-250 cc2-3 ltYaprakların oluşumundan hasat dönemine kadar, çiçek öncesi, çiçek sonrası ve meyve fındık büyüklüğünde iken 3 defa 25 gün aralıklar ile uygulanır.
Şeker Pancarı, Patates, Soğan, Havuç, Turp, Soğan, Sarımsak250-300 cc2-4 ltBitki dane oluşumu öncesi ve dane oluşum döneminde olmak üzere 2 defa uygulanır.