×
0553 038 01 63
Organomineral Gübre AminoSEL-CALCİUM 8-0-0 +7CaO+B

Azotlu Sıvı Organomineral Gübre SELEDA AminoSEL-CALCİUM 8-0-0+7CaO+B

AminoSEL-CALCİUM; Biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilmiş organik sıvı madde ile azot, kalsiyum, bor ve amino asitle kombine edilerek üretilen özel bir azotlu organomineral sıvı gübre çeşididir.

Garanti Edilen İçerik (Analiz Sonuçları)% (w/w)
Organik Madde15
Toplam Azot (N)8
Amonyum Azotu (N)0,5
Nitrat Azotu (NO3-N)4,2
Üre Azotu (N)2,1
Organik Azot (N)1,2
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO)7
Suda Çözünür Bor (B)0,2
Serbest Amino Asitler3
Max. Klor (Cl)4
Max. EC7 (dS/m)
pH5-7

Özellikler

Kalsiyum taşınmayan bir elementtir. Bitki içerisindeki hareketi pasif mekanizmayla, suyun hareketi ile olur. Bitkide stoma açıldığında terleme başlar, su yukarı çekilir dolayısıyla kalsiyumda çekilir. Stoma kapalı ise terleme olmaz, kalsiyumda taşınmaz. Bu nedenle kalsiyum eksikliği daha çok, stomaların kapalı olduğu kış aylarında ve çok yüksek sıcaklık olduğu zamanlarda ortaya çıkar. Bu nedenle AminoSEL-CALCİUM’un içerisine bitkilerin yapı taşı olan, stomaların açılmasını sağlayan amino asitler ilave edilmiştir. Bu amino asitler sayesinde her türlü hava şartlarına rağmen stomalar açılır. Bitkide terleme başlar. Suyun hareketi ile de kalsiyum taşınır. Ayrıca amino asitler de bitkinin yapı taşı olduğu için bitkinin gelişmesine önemli ölçüde yardımcı olacaktır. İçerisinde bulunan bor ise kalsiyumun taşınmasına yardımcı olmaktadır. Bitkilerin meyvesinde kalsiyum miktarı yükselirse meyvenin dayanıklılığı artar böylelikle raf ömrü uzar.

BİTKİLERYAPRAKTAN 100 LT Suyla / DekaraDAMLAMA 1 Ton Suyla / DekaraUYGULAMA ZAMANI
Narenciye, Kiraz, Vişne, Şeftali, Erik, Kayısı, Elma, Armut, Ayva 1. Uygulama 300-600 cc 2. Uygulama 600-800 cc 3. Uygulama 800-1000 cc 3-4 ltMeyve tutumundan 20 gün ve 40 gün sonra 2 defa uygulanır, hasattan önce 1 defa uygulama önerilir.
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı400-600 cc3-4 ltYaprak oluşumu tamamlandıktan sonra 2 defa uygulama önerilir.
Zeytin400-600 ccMeyve tutumundan sonra 2 defa uygulanır.
Bağ, Kivi1. Uygulama 300-400 cc 2. Uygulama 500-600 cc3-4 ltMeyve tutumundan sonra 2 defa uygulanır.
Muz400-600 cc3-4 ltHevenkte parmak irileşmeye başladığında uygulama yapılır.
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Karpuz, Kavun, Kabak, Çilek300-600cc3-5 ltBüyüme döneminde 1-2 defa uygulanır, meyve tutumundan sonra 10-15 gün aralıklar ile 2-3 defa uygulama önerilir.
Marul, Ispanak, Lahana, Kereviz vb.400-500 cc2-3 ltÜretim boyunca 2-3 defa uygulanır.
Pamuk1. Uygulama 300-400 cc 2. Uygulama 500-600 cc-Taraklanma döneminde 10-15 gün ara ile 1-2 defa uygulama önerilir.
Patates, Şeker Pancarı400-500 cc4-5 ltYumrular erik büyüklüğüne geldikten sonra 2 defa uygulama önerilir.
Ayçiçeği, Mısır250-350 cc-Bitki boyu 20-25 cm olduğu dönemden itibaren 2-3 defa uygulama önerilir.
Buğday, Arpa, Çeltik400-500 cc-Kardeşlenme döneminde uygulanır.