×
0553 038 01 63
Organomineral Gübre AminoSEL-AZOTE 18-0-0 +ME

Azotlu Sıvı Organomineral Gübre SELEDA AminoSEL-AZOTE 18-0-0+ME

AminoSEL-AZOTE; biyogaz tesisinden alınan enzimlerce zengin fermente edilmiş organik sıvı madde ile azot, amino asit ve organik şelatlı mikro elementleri bünyesinde bulunduran yeni nesil, azot içeren organomineral gübre çeşididir. Yapraktan bitki gelişimi dönemi boyunca bitkinin azot ihtiyacını karşılamak için kullanıldığı gibi, taban gübresi olarak da kullanılabilir.

Garanti Edilen İçerik % (w/w)
Organik Madde12
Toplam Azot (N)18
Amonyum Azotu (N)4
Üre Azotu (N)12,8
Organik Azot (N)1,2
Suda Çözünür Bor (B)0,1
Suda Çözünür Bakır (Cu)0,1
Suda Çözünür Demir (Fe)0,2
Suda Çözünür Mangan (Mn)0,2
Suda Çözünür Çinko (Zn)0,2
Toplam Hümik + Fülvik Asit8
Serbest Amino Asitler2
Max. Klor (Cl)2
Max. EC8 (dS/m)
pH5-7

Özellikler

• AminoSEL-AZOTE; tohum çimlenmesinde, kök gelişiminde, çiçeklenme ve meyve tutumunda, bitkinin azot ihtiyacını yavaş salınımlı özelliğinden dolayı her dönemde karşılayan özel prosesle üretilmiştir.
• Bitkilerin ihtiyacı olan mikro elementleri de bünyesindeki organik şelatlı olarak bulundurur.
• Bünyesinde bulunan bitkinin yapı taşı olan amino asitler sayesinde de besin elementlerinin bitki tarafından hem kökten hem de yapraktan kolayca emilmesini ve bitkinin her bölümüne ulaşabilmesine olanak sağlar. AminoSEL-AZOTE, topraktan uygulamalarda, bünyesindeki azot yavaş salınımlı özelliğinden dolayı azotun yıkanma kayıplarını da önlemektedir.

BİTKİLERYAPRAKTAN 100 LT / SuylaTOPRAKTAN LT / DekaraUYGULAMA ZAMANI
Sera ve Açık Tarla Sebzeleri: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun, Karpuz, Çilek, Bamya, Fasulye, Bezelye, Havuç, Yeşil Sebzeler vd.200-300 cc2-3 ltVejetatif gelişim başlangıcı, yaprak, sürgün (tomurcuk) gelişim döneminde 10 gün ara ile 2 defa uygulanır. Meyve gelişiminin ilk evrelerinde 10-15 gün ara ile 2 defa uygulanır.
Narenciye, Elma, Kiraz, Şeftali, Erik, Ceviz, Kayısı, Fıstık, Vişne, Armut, Badem, Nektarin, Zeytin200-300 cc3-4 ltVejetatif gelişim başlangıcı, yaprak, sürgün (tomurcuk) gelişim döneminde 10 gün ara ile 2 defa uygulanır. Meyve gelişiminin ilk evrelerinde 10-15 gün ara ile 2 defa uygulanır.
Soğan, Sarımsak, Lahana, Kereviz, Brokoli, Karnabahar, Ispanak, Marul, Maydanoz, Bağ, Fındık, Tütün vd.200-300 cc2-3 ltVejetatif gelişim başlangıcı, yaprak, sürgün (tomurcuk) gelişim döneminde 10 gün ara ile 2 defa uygulanır. Meyve gelişiminin ilk evrelerinde 10-15 gün ara ile 2 defa uygulanır.
Soya, Fasulye, Bezelye, Yer Fıstığı, Pancar, Nohut vd.200-300 cc1-2 ltTopraktan ve yapraktan yetiştirme sezonu boyunca 2-4 tekrarla uygulanır.
Buğday, Arpa, Yulaf Ayçiçeği, Mısır, Çeltik vd.200-250 cc-Pestisitlerle birlikte uygulanır.
Şeker Pancarı200-250 cc2-3 ltAzot ihtiyacı görüldüğü dönemlerde uygulanır.
Süs Bitkileri ve Çiçekler150-200 cc1-1,5 ltYapraktan ve topraktan yetiştirme sezonu boyunca 3-4 defa uygulanır.